Gürel Peynircilik TRAKYA PEYNİRİ
TÜRKİYE ‘DE İNEK SÜTÜ VE İNEK PEYNİRİNİN ÜRETİMDEKİ YERİ
Ülkemizin genelinde sanayi sütü olarak, peynir üretiminde inek sütü kullanılır. Sebepleri ise inek sütünün bulunup toplanması ve işlenmesi koyun ve keçi sütlerine oranla daha kolay olmasıdır. Litre fiyatı da, küçükbaş hayvan sütü fiyatlarına oranla ucuzdur.
İneklerin yaşam alanları daha çok ahırlardır ve hazır yemle beslenirler. Büyütülürlerken pek çok HORMON alırlar. Bu hormonlar insanlara büyükbaş hayvanların et ve sütlerinden kolaylıkla geçer. Dolayısıyla inek sütü toplanırken dikkatli seçilmesi gerekmektedir. Ayrıca iyi koşullarda bakılarak hormonsuz beslendikleri takdirde bile, çeşidi ne olursa olsun inek peyniri imal eden üreticiler maliyetleri düşürmek adına , peynir yapıldıktan sonra olgunlaşma sürelerini tamamlamadan piyasaya sürmekte ve soğuk hava depolarında yeterince bekletilmediğinden dolayı da drusella gibi, sütten peynire ve ardından insana mikrop yoluyla bulaşan hastalıkların habercisi olmaktadır. Bu bakımdan inek peyniri yerken iki kere düşünülmesi de gerekir.
Peynirin içine süt konmuyor
Üreticiler tarafından, peynir üretimde, süt oranını düşürmek de mailyetleri aşağı çekmek adına yapılan bir adımdır. İçine süt konulmadığında ise, peynir süt tozu kullanılılarak üretilir ve peynirin içeriğine pek çok katkı maddesi girer. Uzun vadede, bu katkı maddelerinin insan sağlığına pek çok zararları olduğu kanıtlanmıştır. Oysa peynir üretmek için saf süt, peynir mayası ve tuz yeterlidir.
Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Sütü Karşılaştırması
Çeşidine göre azalıp artan bir oranla, bir inek günde ortalama 20 -30 litre süt verebilir. Bunu da 12 ay sürdürebilir. Küçükbaş hayvanlar ise sezonluk ortalama 5 ay süt verirler, bakımları daha zordur. Çeşidine göre bir keçi günde ortalama 1 ile 3 lt, koyun ise 750 ile 1 lt süt verebilir. Küçükbaş hayvanlar, inekler gibi hazır yem fazla tüketmedikleri gibi, serbestçe otlanırlarken yediklerini seçerler ve bu yüzden küçükbaş hayvanların etleri ineklere göre daha lezzetli ve sütleri ile yapılan peynirler de daha besleyici ve aroması bol olur. Sütün yoğunluğu, protein ve vitamin oranları da inek sütüne göre daha yüksektir. Küçükbaş hayvan sütleri, inek sütüne oranla peynir üretimi için daha uygundur. Nedeni de içindeki ‘katı madde’ oranı, inek sütüne göre daha yüksek olmasıdır. Peynir imalatında katı madde oranı ne kadar yüksek olursa içine giren süt oranı da o kadar düşer. Örneğin ‘beyaz peynir’ bazında klasik tam yağlı inek peyniri üreten bir fabrika 120 ile 150 litre arası ‘inek sütüne ihtiyaç duyarken, ‘gerçek’ tam yağlı koyun peyniri yapmak içinse 60 ile 90 litre arası koyun sütüne ihtiyaç duyar. Elbette bu oranlar kullanılan sütlerin kalitesine ve sezonuna, üretilen peynirlerin sertlik düzeyine göre de değişiklikler gösterir.
Tüketici yanıltılmaktadır.
Piyasa genelindeki pek çok markanın ‘koyun ve keçi peyniri’ üretimlerinde ise, küçükbaş hayvan sütü kullanımı oranı yüzde beşi geçmemesi, geri kalanının da inek sütü olması, küçükbaş hayvan sütlerinin ne derecede değerli olduğunun başka bir kanıtıdr. Yapımında neden küçükbaş hayvan sütü konulmadığı sorulduğunda ise, markaların kendilerini savunmak için yegane yanıtı ise, halkın ağız tadının gerçek koyun ve keçi peynirine uymadığı, koyun ve keçi peynirlerinin genelinde kötü koktuğu gerekçeleridir. Bu düşüncelerin arka planında ise, çeşidi ne olursa olsun, inek sütü ile yapılan inek peynirlerinin satışlarını öne çıkarma düşünceleri yatmaktadır. Bu da halkımızı yanıltmakta, sistemi ister istemez tek düzeliğe götürmekte, üreticiler farklılıkları ortadan kaldırmak istenmektedir.Artık günümüzde, gerçek anlamda küçükbaş hayvan sütü kullanarak, klasik tarzda, gerçek koyun ve keçi peyniri imal eden üreticilerin sayısı da bir elin parmaklarını geçmemkte ya da ‘organik peynir’ adı altında satmakta ve fiyatlandırılmada ise diğerlerine oranla çok yüksek olduğu görülmektedir. Bu da halkımızın ‘sağlıklı peynir’ yemesini zorlaştırmaktadır. İçeriği de peynirimiz ile benzeşen kimi ürünler piyasada 'organik peynir' adıyla alıcı bulmaktadır.
Gürel Peynircilik Gerçek tat, özlediğiniz lezzet..
Türkiye’ de üretim yapan peynir üreticileri arasında trakya bölgesinde faaliyet gösteren Gürel Süt Ürünleri’ nin yeri başkadır. Peynirlerimiz lezzetlerini, Yıldız Dağları eteklerindeki, sezonunda serbest gezen ve beslenen, sağımlık, daha çok küçükbaş hayvanların, besin değerleri yüksek sütlerinden almaktadır.
Peynirlerimizin İçeriği
Ülkemizde fabrikasyon üretim, çeşitleri fazla inek peynirlerine yönelişle beraber, eski usül üretim yapan mandıraların sayısı da çok azalmıştır.
Küçükbaş hayvan sütünün bulunması, işlenmesi ve fiyatlandırmada yüksek görülmesinden ötürü, günümüzde artık hiç bir peynir ürünleri üreticisi bizim kalitemizde peynir üretimi yapmamaktadır.
Tüm peynirlerimizde yalnızca saf süt, doğal maya ve deniz tuzu kullanılır. El emeği peynir üretimi, geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak yapılır. Yani üretim, tamamen doğal bir süreçtir. Makine, yalnızca sütün toplanma aşamasından sonra, zararlı maddelerden ayrıştırılmasında, peynirin ambalajlanmasında ve ekipmanlarda bulunan aletlerin temizlenme işlemlerinde kullanılmaktadır.
Önce Sağlık
Tesislerimizde UHT teknolojisi kullanılmaz, homojenizatör yoktur. Sağlığınız mikrobiyel testlerle koruma altındadır.
Peynirlerimiz olgunlaşma sürelerini tamamlamış ve mikroplardan arınmış olarak sofralarımızdaki yerini alır.
Peynirlerimizdeki yağ ve tuz oranları Türk Gıda Kodeksi
çerçevesindedir.
Müşteri Kitlemiz
Peynirlerimizin hepsi birinci sınıftır. Türkiye 'nin yanlızca
elit süt ürünlerinin satışını yapan üreticilere, İstanbul merkezli,
şarküterilere ve marketlerin şarküteri reyonlarına, cemiyet, otel ve
restaurantlara, daha çok toptan olmak üzere peynirlerimizin satışları gerçekleştirilmektedir.
NEREDE BULUNUR? http://trakya-peyniri.com/tr/buy
PEYNİR ÇEŞİTLERİMİZ
El emeği
işçilik.. Saf süt, Doğal maya ve tuz..
Extra Lüx Beyaz Peynirler AG
410
Trakya Tam Yağlı Koyun
Peyniri
Doyurucu, olgunlaşma süresini tamamlamış, birinci sınıf tam
yağlı Trakya peyniri
ORGANİK TOPLANAN SAF KOYUN
SÜTLERİNDEN DAMAĞINIZA LAYIK LEZZETİ İLE..
Her biri 19-20 kilogram gelen klasik tenekelerde..
İçeriğine konan süt oranı peynirin kalitesini belirler.
Trakya Bölgesinin meralarında, yaylalarında gezip otlayarak beslenen sezonundaki küçükbaş hayvan sütlerinin toplanıp, el emeği olarak işlenmesiyle meydana getirilir.
Koyun peynirimizin içeriğindeki küçükbaş hayvan
sütü oranı % 80 den fazladır. Tam yağlı peynirlerimizin 250 gramı, selefi diğer
markaların peynirlerinin 1 kilogramı ile eş değerde enerji ve besleyicilik
oranına sahiptir. Sağlık açısından ve peynirlerimizin aromatik lezzetine
kavuşması için en az altı aydan önce satışları gerçekleştirilmez.
Süt tozu, protein tozu, peynir kültürü ya da katkı maddesi
içermez. İçeriğinde raf ömrünü uzatıcı, renk açıcı, beyazlatıcı maddeler
yoktur. Bitkisel yağ, margarin ilavesi bulunmaz.
Extra Lüx Keçi Peyniri
Birinci sınıf tam yağlı Trakya peyniri
Her biri 19-20 kilogram gelen klasik tenekelerde, organik şartlarda bulunan keçi sütlerinden, el emeği üretim yöntemleriyle işlenerek, sezonluk olarak üretilir. İçeriğindeki süt oranının yüksek olması sebebiyle keserken parçalanmaz. Rengini sütün doğal renginden alır.
Birinci sınıf tam yağlı Trakya peyniri
Her biri 19-20 kilogram gelen klasik tenekelerde, organik şartlarda bulunan keçi sütlerinden, el emeği üretim yöntemleriyle işlenerek, sezonluk olarak üretilir. İçeriğindeki süt oranının yüksek olması sebebiyle keserken parçalanmaz. Rengini sütün doğal renginden alır.
Peynirlerimizin İçeriğinde sadece doğal maya, rafine edilmiş
deniz tuzu, saf süt bulunur.
TRAKYA TAM YAĞLI KAŞAR PEYNİRLERİ VG 410
Eski Kaşar Peyniri
Yıldız dağlarının eteklerinden gelen, çeşitli bitkilerle beslenen küçükbaş hayvanların, kanarası yüksek sütlerinden, gün doğumundan batımına dek süren bir döngüyle, fabrikasyon üretimden uzak, butik tarzı, sezonluk olarak üretilir. Ağız tadına göre; Lokumlu ve biberli olmak üzere iki çeşittir.
Vasıf Gürel, Kırklareli' nin değirmencik
köyünde doğayla iç içe olan peynir mandırasında VG 410 Markası altında, 1980
yılından bu yana yalnızca trakya eski
kaşar peyniri imalatı yapmaktadır.
Ne Kırklareli ili içerisinde ne de tüm trakya bölgesi
kapsamında, bulunduğumuz zaman ve şartlar gereği, küçükbaş hayvan sütü
kullanarak, ‘trakya eski kaşar peyniri’ yapan başka marka yoktur.
Unutmayın! Trakya eski kaşar peyniri Trakya‘ da imal edilir.
Ezine’ de değil!
MARKAMIZIN ANLAMI
Cumhuriyetin kuruluşundan kısa bir süre sonra devlet, Trakya
bölgesini geliştirme ve yapılandırma kapsamı içerisinde Trakya mufettisi olarak
General KAZIM DIRIK'i gorevlendirmistir. O' da Trakya bolgesindeki isletme ve
ureticilerinin her bir tanesine bir 'KOD NUMARASI' vermistir. 410 numarasının
anlamı buradan gelmektedir. Bununla beraber Gürel ailesi Trakya bölgesinin pek
çok yerinde mandıralar kurmuş ve bulunduğumuz zamana kadar yılmadan bu mesleği
devam ettirmiş yegane süt ürünleri üreticisidir.
Altan Gürel'AG 410' ve VASIF GÜREL 'VG 410' markaları
altında 40 yılı aşkın üretimimiz ile tüm Türkiye'nin yalnızca elit süt ve süt
ürünleri satılan noktalarına imalatımız olan ürünleri pazarlamaktayız.
Lütfen Bize Ulaşın..
Bizim Amacımız
Çevre dostu ürünler üretmek!
Yüksek kaliteli ürünler üretmek!
Sağlığınızı ve çocuklarınızın sağlığını önemsiyoruz!
Yüksek kaliteli ürünler üretmek!
Sağlığınızı ve çocuklarınızın sağlığını önemsiyoruz!
Unutmayın!
Neler satın aldığımızı ve ne tükettiğimizi her zaman bilmemiz gerekir!
Doğru seçimi yapın!
Neler satın aldığımızı ve ne tükettiğimizi her zaman bilmemiz gerekir!
Doğru seçimi yapın!